20 mei

20 mei 2016 - Port Alberni, Canada

Ik was gisteravond heel benieuwd of we besneeuwd zouden zijn vanmorgen maar dat is niet het geval, een beetje sneeuw op de motorkap maar verder niet.

We zijn op tijd wakker, na het ontbijt op het gemak naar de ticketbalie, daar we een combipas hebben genomen kunnen we vrij snel doorlopen  naar de bus die ons naar de gletsjer bus brengt. We zijn maar met 14 passagiers, we zitten dan ook in de eerste bus van de ochtend, het is 10.00

We stappen over op de gigantische bussen met tractorbanden en speciale versnelling waardoor we heel rustig maar gestaag over een heel stijl pad naar de gletsjer rijden. We rijden over een pad dat schoon gemaakt is van de sneeuw, we worden ook gewaarschuwd binnen de pionnen te blijven, daar is het veilig, onder de sneeuw kunnen kloven van 265 meter diep zitten. Het is ligt bewolkt maar dat geeft een heel apart licht op de gletsjer. Terwijl we boven zijn wordt het steeds minder bewolkt. We gaan weer terug met de speciale bus, we komen de volgende bussen al tegen, die zitten hartstikke vol met mensen.  Blij dat we vroeg waren.

We worden naar de Skywalk gebracht, dat is een halve cirkel van staal en glas waarvandaan je een prachtig zicht heb op de omgeving en in het dal. We zien een berggeit lopen, deze heeft lang wit haar en smalle zwarte horens.

Terug bij onze camper is de lucht helemaal open getrokken en hebben we prachtig zicht op de gletsjer.

Maar we gaan weer op pad. Lake Louise is onze eind bestemming vandaag maar daar zijn we nog lang niet, eerst nog een paar honderd bochten te gaan met iedere keer weer een prachtig uitzicht. Wat een hoop sneeuw ligt er nog, we rijden zo nu en dan tussen de sneeuw door.

Als we een stopplaats oprijden lopen er een paar geiten rond, rustig over de weg en iedereen stopt en houdt rekening met de dieren.

Aangekomen bij Lake Louise gaan we eerst eten en boodschappen doen, daarna door naar het meer dat zo geprezen wordt. Het is bewolkt maar droog maar ik heb onderweg veel mooiere meren gezien dus ik snap niet wat al die mensen daar nou doen. Je wordt hier overstroomd door de toeristen, vooral Aziaten daar wordt je gek van, die gaan gewoon voor je lens staan terwijl je een foto aan het maken ben.

We gaan gauw weer weg, op zoek  naar een camping maar dat valt even tegen, de camping is vol. We rijden door naar  Banff, daar is gelukkig wel plek.